OVER ONNOCKX

Onnockx-man.png

Nico Chabert

zaakvoerder

  • Begonnen in de zaak in 2010

  • Volledige uitvaartbegeleiding   (regelen van de uitvaart tot ceremoniemeester)

Onnockx-man.png

Tom Chabert

zaakvoerder

  • Volledige uitvaartbegeleiding   (regelen van de uitvaart tot ceremoniemeester)

Onnockx-vrouw.png

Christel Onnockx

medewerker

  • Begonnen in de zaak in 2001

  • boekhouding

Onnockx-man.png

Dimitri Begaeres

medewerker

  • Begonnen in de zaak in 2012

  • Volledige uitvaartbegeleiding (regelen van de uitvaart tot ceremoniemeester)

Een traditioneel familiebedrijf

Onnockx is een traditioneel familiebedrijf, opgericht in 1960 door Fons Onnockx. Wij vinden dat persoonlijk contact een noodzaak is voor onze dienstverlening. Het is ook de enige manier om onze missie als begrafenisondernemer te verwezenlijken, namelijk de nabestaanden, vanuit onze jarenlange expertise en opgebouwde kennis, met raad en daad bijstaan op één van de meest moeilijke momenten van het leven.
 

Het verliezen van een dierbare is niet alleen het begin van een moeilijk verwerkingsproces, maar brengt ook de nodige administratieve taken en formaliteiten met zich mee. Wij begeleiden u als begrafenisondernemer doorheen de verschillende stappen dat het overlijden van een dierbare teweegbrengt.

 

Actief luisteren en ons inleven in de situatie waarmee de nabestaande van de overledene te maken hebben is onze visie, van daaruit proberen we het rouwproces en meer specifiek de begrafenisformaliteiten vorm te geven. Wij regelen niet enkel samen met u de begrafenisdienst en alles wat daarbij hoort. Wij zorgen er als professionele begrafenisondernemer ook voor dat wij de dringende formaliteiten voor onze rekening nemen.

 

Zodoende hoeft u zich geen zorgen te maken over de correcte afhandeling bij de gemeenten en kunt u, uw tijd volledige spenderen aan het verwerkingsproces dat het overlijden van een dierbare teweegbrengt.

Traditie en geschiedenis

Een begrafenisonderneming is niets zonder zijn reputatie, als nabestaande wil je er zeker van zijn dat de overledene met zorg en respect behandeld wordt. Wij, bij Onnockx, zijn al decennia lang gekend als betrouwbare en eerlijke begrafenisondernemer. Waardevol afscheid nemen is prioritair.

Onze stichter, Fons Onnockx, begon zijn stiel heel eenvoudig, als kistenmaker bij de begrafenisonderneming van Juul Tielemans. Tielemans was zeer gekend in de buurt van Sint-Gilles. Zij waren de eerste begrafenisonderneming die crematies mochten verrichten in België. Na verloop van tijd, begon Fons steeds meer taken van een begrafenisondernemer op zich te nemen en werd hij een volleerd stielman. In 1957 vroeg Tielemans dan ook of Fons zijn zaak wou overnemen, deze bedankte daar echter voor en werkte als zelfstandige ondernemer voort als begrafenisondernemer/kistenmaker voor verschillende begrafenisondernemingen in de streek.

In 1961 voelde Fons echter dat de tijd rijp was om zelf een zaak uit de grond te stampen, zo zag de firma Onnockx uiteindelijk het levenslicht. De eerste winkel was gehuisvest op de Alsembergsesteenweg in het voormalige huis van de Post. In ’64 verhuisden wij, naar het nu gekende adres op de Alsembergsesteenweg. Het heeft in de loop der tijd wel de nodige transformaties ondergaan, zowel op het gebied van verfraaingswerken aan het oude gebouw als het bijbouwen van nieuwe faciliteiten om onze diensten nog beter te verzorgen.

In ’77 werd er een tweede vestiging geopend op de Lindenstraat te Sint-Genesius-Rode, deze vestiging werd in 1985 verhuisd naar de Kerkstraat 37. Na 28 jaar raakten de bezoekersruimte, gevel en oprit verouderd ook waren de voorziene ontvangst en begroetingsruimten eerder aan de kleine kant daarom opteerden we om een nieuwe vestiging te bouwen.

In 1991 waren wij de eerste begrafenisonderneming die een witte lijkwagen aanbood aan zijn klanten. In 2001 heeft Fons Onnockx de zaak overgelaten aan zijn dochter Christel Onnockx, die naast het regelen van begrafenissen vooral actief is achter de schermen van het bedrijf. Een niet te onderschatten job, want er moet heel wat administratief werk gedaan worden in ons vak.

shutterstock_666899815.jpg
shutterstock_1611075871.jpg

Heden en toekomst

Vanaf 2011 zijn er drie generaties aan het werk bij Onnockx want ook kleinzoon Kaj helpt nu mee in de zaak. Hij zorgt ervoor dat begrafenissen Onnockx een nieuwe boost krijgt op het vlak van informatica en loodst zo de bekende tradities in de nieuwe wereld van techniek en vooruitgang. Zo koppelt Onnockx de decennialange tradities, normen en waarden aan de nieuwe gebruiken en middelen van de 21ste digitale eeuw.

In oktober 2013 werd de nieuwe vestiging te Sint-Genesius-Rode in gebruik genomen, thans zijn wij te vinden op de Termeulenstraat 74 C (kruising Termeulenstraat en Zoniënwoudlaan).
Wij kozen er bewust voor om een heel nieuw gebouw neer te zetten met extra faciliteiten dan enkel en alleen maar het oude gebouw te Sint-Genesius-Rode op te knappen. Het gebouw is voorzien van een winkel (enkel open na afspraak / geen permanentie), een funerarium maar daarnaast ook een aula. Zodoende kunnen we nu ook zelf uitvaarten verzorgen zowel Katholieke, Vrijzinnig Humanistisch, als Burgerlijk plechtigheden hebben er reeds plaatsgehad. Het nieuwe funerarium biedt plaats aan meer personen en het is ook makkelijker om uw auto te parkeren aan onze gebouwen. We hebben twee parkeermogelijkheden binnen onze vestiging, er zijn enkele parkeerplaatsen bereikbaar via de Termeulenstraat maar ook via de Zoniënwoudlaan is er parkeermogelijkheid.

 

Een begrafenisonderneming uitbaten kan je niet alleen. Gelukkig kunnen wij sinds jaar en dag beroep doen op groep diverse en bekwame mensen. Graag willen wij op deze manier onze trouwe werknemers Eddy Timmermans en Dirk De Blauwe bedanken voor hun inzet. Ook zij maken (weliswaar niet qua naam) deel uit van de familie Onnockx. Ook de recentere uitbreiding van onze familie met Bruce Hendrickx, Nico Chabert, Dimitri Begaeres, Jonathan Steenmans, Simon Van Dionant, Hannes Beuselinck, Hans Beuselinck, Bart Mosselmans en Steve Denayer willen wij allen bedanken voor hun inzet in ons familiebedrijf.
 

Natuurlijk mogen de talrijke oud-werknemers niet ontbreken in ons woord van dank, sinds de oprichting van Onnockx waren er dat een heleboel. Zij bouwden actief mee aan de naam en reputatie van Onnockx. Ik noem er maar 3 bij naam maar buiten Jef (†) Day, Romain (†) Roobaert en Rik Desmet waren er tal van mensen die hun hebben ingezet om alles in goede banen te laten verlopen, jaar in jaar uit.